Piet van Blokland uit Biddinghuizen

Ik heb mijn hele leven al in de kaas gewerkt. Onze kaasmakerij is een echt familiebedrijf. Wij maken allerlei soorten en smaken maar zelfs onze ‘gewone’ jonge kaas smaakt bijzonder lekker! Op onze boerderij hebben we in de zomer de koeien buiten in de wei lopen. Het is mooi om te zien hoe we van koe tot kaas het hele proces in eigen hand hebben.

Moderne kaasmakerij in Biddinghuizen

Samen met zijn vrouw Joke komt Piet oorspronkelijk uit de provincie Utrecht. Daar namen zij de boerderij over van de vader van Piet. Vandaag de dag wonen ze in de Flevopolder, in Biddinghuizen op de boerderij die ze samen met zoon Edwin runnen. Hier hebben zij een gemengd bedrijf. Ze combineren namelijk akkerbouw met de zorg voor varkens en 150 koeien. Joke Blokland draagt zorg voor het maken van de kaas in de moderne kaasmakerij. Hier maakt ze voornamelijk Goudse Boerenkaas van 12 en 16 kg en de grote exemplaren van maar liefst 30 kg. ’s Zomers grazen de koeien van Piet en Joke Blokland in de weilanden en eten ze van het verse gras. Samen met een hap hooi en een paar kilo maïs is dit het beste voer dat je kan geven aan je koeien. En dat proef je terug in de kaas. De kazen van Piet en Joke Blokland zijn namelijk bijzonder smeuïg en puur van smaak.