Jaap Schep uit Bergambacht

Samen met mijn vrouw en kinderen woon en werk ik op onze kaasboerderij. Zes dagen per week maken we hier de lekkerste kazen van melk van onze eigen koeien. Kaas maken is een ambachtelijk proces, waar veel werk in zit. In onze kaaswinkel kunt u zelf zien hoe we dit doen: kom gerust eens een keer kijken! Uiteraard mag u ook bij de koeien kijken.

Ambachtelijke kaas van familie Schep

Nagenoeg alle melk wordt jaarlijks verwerkt tot Goudse kaas van de boerderij. De overige melk wordt geleverd aan de fabriek. Zes dagen in de week wordt van de melk kaas gemaakt. Het is een ambachtelijk proces, dat al decennia lang op het bedrijf plaatsvindt. Het maken van 60 kg kazen is een specialiteit van familie Schep. Naast de Goudse kaas van de boerderij, worden er ook andere kazen gemaakt zoals kruidenkazen: paprika/bieslook, komijn, fenegriek, mosterd, brandnetel, pesto, Italiaanse kruiden, knoflook/ui en truffel. Lees hier meer over het kaasmaakproces op de boerderij!