Gelderse Honing

André Koudstaal uit Wageningen

Als jongen van 14 was ik al met bijen en honing bezig. Door de vergrijzing van de imkers ging het enkele jaren slecht met de Nederlandse bijenstand.

Met het Bijenhuis, een heus bijenbelevingscentrum in Wageningen, probeer ik de bijenpopulatie te stimuleren. De bijdrage van bijen aan de biodiversiteit is enorm en daarom spelen bijen ook zo’n belangrijke rol in de natuur. Als bonus schenken ze ook nog eens een mooi en puur product: honing.

Het Bijenhuis

André bij het Bijenhuis, dé honingspecialist met een heuse bijenbelevingscentrum in Wageningen, een eigen imkerij, winkel en diverse productieruimten. Ze selecteren de beste honingsoorten uit Nederland en het buitenland. Alle honing wordt met de grootste zorg verwerkt.

Naast de honing uit eigen imkerij, koopt het Bijenhuis ook van geselecteerde Nederlandse imkers. Imkers met passie voor bijen en oog voor kwaliteit. Door het geven van een FairPrice voor zijn / haar honing, is de imker in de gelegenheid te investeren in de bijen. Zo draagt de imker direct bij aan de bestuiving en dus voor een vergroting van de Nederlandse biodiversiteit en het welzijn van de honingbij.