Brabantse Asperge Soep

Corné Ooms uit Ossendrecht

De aspergesoep is gemaakt van onze lekkere asperges uit Ossendrecht. Onze asperges onderscheiden zich van andere asperges door een licht zilte smaak. De asperges krijgen deze smaak door de zilte zeelucht die bij westenwind vanuit Zeeland over de Brabantse Wal waait. Test of verse asperges nog écht vers zijn door ze tegen elkaar aan te wrijven. Zolang ze piepen tijdens het wrijven, zijn ze nog heerlijk!

De Brabantse Wal

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De hoge met bos bedekte zandgronden gaan hier over in de lager gelegen zeekleipolders. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. Het meest opvallend is de steilrand, een monument van aardkundige waarde. Op de grens van hoog op laag groeien de lekkerste asperges; de Brabantse Wal Asperges.

Rondje Brabantse Wal Asperges

Middels een fietsroute kunt u de hele Brabantse Wal ontdekken. Deze fietsroutes laten u kennismaken met de Brabantse Wal Aspergetelers en hun erkende streekproduct de Brabantse Wal Asperge. In de periode mei/juni, het aspergeseizoen, kunt u genieten van de ‘Koningin van de Groente’. Tijdens de tocht kunt u bij diverse gelegenheden een stop maken om koffie te drinken, te lunchen of verse Brabantse Wal Asperges te kopen. Hier vindt u de fietsroute van de Brabantse Wal Asperges