Deze week introduceert PLUS onder het merk GIJS een uniek product bij 120 PLUS supermarkten. Het gaat om een verse kippenrookworst met 3-sterren Beter Leven Keurmerk kippenvlees. Wat deze rookworst bijzonder maakt is dat het vlees afkomstig is van de leghennen van de vriendelijkste eitjes van GIJS die PLUS al geruime tijd in het schap heeft. PLUS en GIJS verwaarden de keten hiermee op een duurzame manier. Dit sluit aan bij de ambitie van PLUS om het assortiment steeds duurzamer te maken en de consument op een transparante manier te vertellen over de herkomst van hun producten.

Van de leghennen van de “vriendelijkste” eitjes
De rookworst is op een zo duurzaam en transparant mogelijke wijze tot stand gekomen. Het vlees dat wordt gebruikt voor het maken van deze kippenrookworst is afkomstig van de leghennen van de zorgboerderij De Haam van David Janssen.1 Deze boer is al bekend van de 3-sterren Beter Leven Keurmerk-eieren van GIJS die PLUS ook in haar assortiment heeft. Deze leghennen worden na de legperiode waarin goede zorg centraal heeft gestaan, op een duurzame manier verwaard in de rookworst. Hiermee maakt PLUS met GIJS de cirkel van de keten rond.

Hoge scores voor smaak
De rookworst is op ambachtelijke wijze gemaakt en wordt traditioneel gerookt op beukenhout. De combinatie van optimale ketentransparantie, kwalitatieve ingrediënten en vakmanschap komen in deze rookworst samen. Bij een consumentenonderzoek, uitgevoerd door Normec, scoorde de kippenrookworst significant beter dan andere kippenrookworsten.

Van GIJS
Al 10 jaar maakt GIJS voor PLUS smaakvolle Hollandse producten. Die producten komen van dichtbij en worden met aandacht gemaakt. Van aardbeien die op dat ene juiste moment worden geplukt, echte boerenkaas die nog door de boer zelf wordt gemaakt tot fruitspread die nog handmatig wordt gekookt. Het assortiment van GIJS is samengesteld met liefde voor eten en betekenisvolle verhalen.

 

 

1 Aangezien de kippen van Boer Janssen niet het hele jaar door beschikbaar zijn voor vleesconsumptie, zal er aanvullend gebruik worden gemaakt van andere 3-sterren Beter Leven Keurmerk-kippen.